Μετάβαση στο περιεχόμενο
Φεβρουαρίου 7, 2014 / Το κόκκινο πανί

Μια εξόχως διδακτική παρανομία

Η πρόσφατη αποκάλυψη του Press Project και του e-tetradio ότι ο κος Τάκης Καμπύλης διορίστηκε παράνομα διευθυντής του ραδιοσταθμού «Αθήνα 9,84» από τον κο Καμίνη και την περίφημη Δημοτική Αρχή του και, σύμφωνα με τον Διευθυντή Αποκεντρωμένης Διοίκησης, πρέπει να παυθεί από τα καθήκοντα του, είναι εξόχως διδακτική. Για δύο λόγους.

Ο πρώτος είναι ο προφανής: ο άνθρωπος που συμβόλιζε το νέο στην πολιτική, την τομή με την επάρατο μεταπολίτευση, και όλα τα συναφή που μας έλεγαν πριν την εκλογή του, και που ασπάστηκε το ακροδεξιό ιδεολόγημα του «Νόμου και της Τάξης» μόλις άρπαξε την εξουσία, δεν δίστασε να γράψει το νόμο στα παλαιότερα των υποδημάτων του προκειμένου να διορίσει τον φιλαράκο του κο. Καμπύλη στη διοίκηση του «Αθήνα 9,84». Αλλά η συμπεριφορά Μαυρογυαλούρου από τον κο Καμίνη δεν μας εκπλήσσει. Ένα άλλο έξοχο δείγμα μαυρογυαλουρισμού είναι η εξαφάνιση της περίφημης προεκλογικής του ιστοσελίδας gkaminis.gr, που αναστήθηκε μόλις πρόσφατα.

Ακόμα διδακτικότερη όμως είναι η προσπάθεια κατασκευής μιας εκ των υστέρων νομιμότητας που να ταιριάζει στα μέτρα του κυρίου Καμπύλη, με την απαλοιφή της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ως προαπαιτούμενο για τη διοίκηση του σταθμού. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κύριος Καμίνης επαναλαμβάνει σε κάθε επωδό του ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί», όπως και άλλοι πολιτικάντηδες παρόμοιου διαμετρήματος: Βορίδης, Δένδιας και παλιότερα Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης. Ο κύριος Καμίνης ανήκει στη συνομοταξία εκείνη των πολιτικών που παριστάνουν ότι ο νόμος είναι θέσφατο και δεν προκύπτει από τις παρούσες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες ώστε να επιδέχεται αλλαγών, κριτικής, κοκ. Ή, όπως το έθεσε και ο μεγάλος φιλόσοφος του δικαίου Γρήγορης Ψαριανός, «ο νόμος είναι νόμος, τελεία». Όπως βλέπουμε όμως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, αυτή η κατηγορία των πολιτικών που αρνείται στην κοινωνία το δικαίωμα να αλλάξει τους νόμους — με τη φαιδρή δικαιολογία ότι είναι «μειοψηφία» — αλλάζει η ίδια τους νόμους προς εξυπηρέτηση κολλητών. Εκτός βέβαια κι αν ο κος Καμπύλης να είναι κάποιου τύπου πλειοψηφία και δεν το καταλάβαμε.

ΥΓ: Προς όσους είναι διατεθειμένοι να μετέλθουν του γνωστού Πασοκικού κυνισμού για να συμπεράνουν ότι μπορεί ο κος Καμπύλης να μην είχε τα τυπικά προσόντα για τη θέση του Διευθυντή αλλά είχε τα ουσιαστικά, και να τώρα βρε γκρινιάρηδες μια χαρά πάει ο σταθμός… Ας τους ενημερώσουμε ότι ο 9.84 δεν περιλαμβάνεται πλέον στις μετρήσεις και όταν περιλαμβανόταν ήταν απλά στον πάτο. Τόσο καλά!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: