Skip to content
Απρίλιος 10, 2012 / Το κόκκινο πανί

Οι αυτοκτονίες βλάπτουν σοβαρά τον τουρισμό

Επιστροφή μετά από σύντομον διάλλειμα 45 ημερών…

Η είδηση είναι πράγματι σοκαριστική: ένας 77χρονος άνδρας αυτοκτόνησε στην Πλατεία Συντάγματος.

Όλα τα είχε δει αυτή η ερμή πλατεία, αυτό μας έλειπε τώρα να αρχίσουν και οι αυτοκτονίες εκεί πέρα. Πού θα πάει αλήθεια αυτή η κατάσταση; Τι άλλο θα σκαρφιστούν οι θορυβώδεις και δυναμικές μειοψηφίες για να πλήξουν το κύρος της χώρας — την οποία με πνεύμα ετεροθυσίας μόλις διασώσαμε από μια νέα μικρασιατική καταστροφή; Τι άλλο θα κάνουν άραγε τα Ορκ της παλαβής αριστεράς για να πλήξουν τον τουρισμό μας;

Είναι σαφές ότι εμείς, οι νηφάλιες και μετριοπαθείς δυνάμεις της χώρας που συγκροτούμε το κατά Παπαχελάν «αστικό τόξο» δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Από τις σελίδες αυτόυ του μπλογκ, λοιπόν, καταθέτουμε μια σειρά από απλές, εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση αυτού του νέου και άκρως επικίνδυνου φαινομένου.

  1. Ο εκλεκτός μας Δήμαρχος, κύριος Καμίνης, βρίσκεται προφανώς στην κορυφή της πυραμίδας των δράσεων που προτείνουμε. Θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει μια εκστρατεία για την καθαριότητα της Πλατείας Συντάγματος, τονίζοντας ότι οι αυτοκτονίες εκεί όχι μόνο βλάπουν τον τουρισμό, τη βαριά βιομηχανία της πατρίδος μας, αλλά και λερώνουν τα περίφημα μάρμαρα του Συντάγματος. Δεν φτάνει που κάθε τρεις και λίγο πρέπει να αποκαθίστανται οι ζημιές, τώρα πρέπει να καθαρίζονται τα μάρμαρα και από τα αίματα των αυτοκτονιών;
  2. Η περίφημη επιτροπή για την προώθηση της ακροδεξιάς ατζέντας στην πόλη (Αλιβιζάτος, Μανιτάκης και λοιπές δυνάμεις) θα πρέπει να παίξει επίσης τον ρόλο της. Θα πρέπει με κάθε τρόπο και κάθε θυσία να περιοριστεί η πρόσβαση των ύποπτων για αυτοκτονία πέριξ της πλατείας Συντάγματος. Πως λένε, ας πούμε, ότι κάθε πορεία που μπορεί να οδηγήσει σε επεισόδια και καταστροφές απαγορεύεται από την προηγουμένη; Έ, κάτι τέτοιο πρέπει να σκαρφιστούν και για τους έχοντες και κατέχοντες αυτοκτονικόν ιδεασμόν· ας κόψουν το λαιμό τους να βρουν νομικό τερτίπι.
  3. Τα στερνοπαίδια μας, η Χρυσή Αυγή, που έχουν αναπτύξει αυτές τις ευγενικές δράσεις πέριξ του Αγίου Παντελεήμονα και επιβάλουν τον Νόμο και την Τάξη με τις ευλογίες και του κυρίου Καμίνη, θα πρέπει να μεταφέρουν τις δράσεις τους και στο κέντρο της πόλης. Θα πρέπει, ας πούμε, να φυλάτουν την πλατεία και να απομακρύνουν όσους μοιάζουν ύποπτοι αυτοκτονίας. Θα μπορούσαν επίσης να διαλύουν τις συναθροίσεις περισσοτέρων των τριών ατόμων ειδικά μετά την δύσην του ηλίου, εκτός κι αν αυτοί είναι ολοφάνερα καταναλωτές και φέρουν τσάντες με ψώνια.
  4. Τέλος, επαφίεται και σ’εμάς τους ίδιους η φύλαξη της Πλατείας Συντάγματος. Προχωρώντας την ιδέα του Τάκη Μίχα περί οπλοφορίας και σχετικής εκπαίδευσης από το κράτος (ολίγος κρατισμός εδώ δεν βλάπτει!) ένα βήμα παραπέρα, έχουμε να προτείνουμε το εξής: ο καθένας να φέρει διαρκώς το όπλο του παραμάσχαλα και μόλις αντιλαμβάνεται κάποιον που θέλει να αυτοκτονήσει σε δημόσιο χώρο για να βλάψει τον τουρισμό και την κοινωνική ειρήνη, θα πρέπει να τον εκτελεί ο ίδιος σε κάποια ήσυχη γωνιά. Πάει και τελείωσε, πρέπει να προστατευθούμε από τα καθάρματα!

Τέλος, θα θέλαμε να ανοίξουμε δημόσια μια συζήτηση, που είναι βεβαίως κάπως πρόωρη, αλλά θα πρέπει να γίνει μόλις ωριμάσει η κοινωνία. Αλήθεια, θα πρέπει να ενισχύσουμε την ροπή κάποιων προς την αυτοκτονία; Βεβαίως δεν αναφερόμαστε στους νέοτερους σε ηλικία και όσους είναι ικανοί προς παραγωγική εργασία. Τι θα γίνει όμως με τους γηραιότερους, που απομυζούν τον κρατικό κορβανά με τις παχυλές συντάξεις και τα προνομιά τους; Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Γερμανοί Φιλελεύθεροι είναι πρωτοπόροι σ’αυτόν τομέα, τονίζοντας πριν μερικά χρόνια ότι «ήρθε οι ώρα οι συνταξιούχοι «να τινάξουν τα κουτάλια τους»».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: