Skip to content
Φεβρουαρίου 12, 2012 / Το κόκκινο πανί

Χρεοκοπία τώρα!

Τώρα πια το έχουμε καταλάβει όλοι, τώρα πια σχεδόν το έχουμε αποδεχθεί όλοι, τώρα πια δεν μας πειράζει και τόσο: χρεωκοπήσαμε, είναι καιρός να το πούμε ανοιχτά. Τώρα πια έχουμε όλοι ζήσει την σωτηρία που μας τάζουν: από το κακό στο χειρότερο πριν το «χειροτερότερο», απ’τον ένα πάτο στον πιο κάτω σ’ένα βαρέλι που τώρα πια ξέρουμε ότι δεν έχει πάτο (κι ας είχε βάλει έναν, στα λόγια, ο πολυλογάς Βαγγέλης…). Τώρα πια ίσως ένα είναι το σύνθημα που όλους μας ενώνει.

Χρεωκοπία τώρα και λογοδοσία τώρα!

Η χρηματοδοσία μπορεί και ν’αργήσει μια μέρα.

Ο Καίσαρας το φώναζε από το καλοκαίρι, τώρα πια είναι καιρός να το φωνάξουμε όλοι μας. Είναι καιρός να τους πούμε ότι χορτάσαμε από τη σωτηρία τους, που ενώ διατηρεί τους ίδιους στις καρέκλες τους βυθίζει όλους εμάς όλο και πιο βαθιά στο βούρκο. Είναι καιρός να τους πούμε ότι δεν μας ενδιαφέρουν τα ψευτοδιλληματα τους: Αλβανία – χωρίς τη σωτηρία – ή Ρουμανία – με τη σωτηρία; Αλήθεια ποιος μπορεί να δει κάποια διαφορά ανάμεσα τους; Ίσως απλά ότι οι Ρουμάνοι είναι ψηλοί και ξανθοί,ενώ οι Αλβανοί κοντοί και μαυριδεροί, οπότε θα καυλώνει η Χριστίνα Τ..

Είναι ειρωνικό βέβαια, δε λέμε, το γεγονός η αποθέωση του νεοφιλελευθερισμού είναι η συνάντηση με το κατάντημα του ανύπαρκτου σοσιαλισμού.

Είναι καιρός να τους πούμε ότι βαρεθήκαμε τους «σοβαριστές» αναλυτές, που καμώνονται ότι τα ξέρουν όλα κι έχουν τις μαγικές λύσεις, πριν μας οδηγήσουν στο νέο Βατερλώ και το νέο εκβιασμό: μεγαλοευρωπαϊκή καταστροφή ή μικρασιατική καταστροφή; Είναι καιρός να τους πούμε ότι βαρεθήκαμε τους πανταχόθεν αποτυχημένος μόνους και Μάνους και τις ιδεοληπτικες δοξασίες τους, όπως βαρεθηκαμε και τους ακιζομενους διακεκριμένους καθηγητές – αγνώστων διακρίσεων και σε άγνωστα πανεπιστημία – που κούνανε το δάχτυλο στην πλέμπα και τις λένε ν’αλλάξει δουλειά διότι η αλλαγή περιβάλλοντος κάνει καλό.

Χρεοκοπία τώρα και λογοδοσία τώρα!

Ναι: λογοδοσία τώρα. Είναι σημαντικό να στείλουμε το μήνυμα στους πονηρούς που κρωζουν ότι «τώρα δεν είναι ώρα για την αναζήτηση ευθυνών,» ότι ακριβώς τώρα είναι η ώρα για την αναζήτηση ευθυνών. Τώρα πρέπει να βρούμε τι κάναμε λάθος για να μην το ξανακάνουμε, τώρα πρέπει να βρούμε ποιοι είναι ένοχοι για να μην τους ξαναεμπιστευθουμε. Κατανοούμε την αγωνία όσον δεν θέλουν απόδωση ευθυνών, μια ζωή σε θέσεις ευθύνης οι ίδιοι, μια ζωή στο ίδιο τραπέζι με τους Σημιτιδες, τους Κωστακηδες και τους Γιωργακηδες. Αλλά αυτοί δεν έχουν ούτε τη συμπαθειά μας ούτε, πολύ περισσότερο, το σεβασμό μας.

Χρεοκοπία τώρα και λογοδοσία τώρα. Η χρηματοδοσια μπορεί να περιμένει μια μέρα. Αλλά όχι για πολύ.

Καιρός είναι να μάθουμε πόσο μας στοίχισε η καταστροφική Ολυμπιάδα και η μεγαλομανία των Σημιτικών, καιρός είναι να μάθουμε για τις μίζες στα υποβρύχια και τα τηλέφωνα, καιρός είναι να βρούμε αυτό το 1 εκατομύρια μάρκα που παρέδωσε ο κος Τσουκάτος στο άλλωστε κραταιό ΠΑΣΟΚ.

Advertisements

One Comment

Σχολιάστε
 1. Σιόρος / Απρ. 10 2012 10:39 μμ

  ΛΥΣΗ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

  Παρά το γεγονός ότι η Χώρα και οι πολίτες της κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια σταθεροποίησης σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, η προσπάθεια εξυγίανσης των δημόσιων οικονομικών και μείωσης του ελλείμματος απέτυχε.
  Πως μπορεί άραγε η οικονομία μιας χώρας να ορθοποδήσει όταν το έλλειμμα στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών της ανέρχεται περίπου ετησίως σε 25 δισεκατομμύρια.? ( σε 10 χρόνια 250 δισεκατομμύρια, σημαίνει μείωση της ρευστότητας, μείωση εσόδων, δημιουργία ελλειμμάτων ). Αυτό λοιπόν είναι το πρόβλημα της Ελλάδος και όχι το ετήσιο έλλειμμα, που νε μεν είναι υπαρκτό και δεν πρέπει να υπάρχει αλλά δεν λύνει από μόνο του το πρόβλημα.
  Οι δρόμοι για να λύσει η Ελλάδα το πρόβλημά της είναι:
  (Α). Δέχονται οι «οι φίλοι μας» ότι χώρες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών, να δασμολογούν επιλεκτικά και σε ότι ποσοστό θέλουν τις εισαγωγές προϊόντων που μπορούν από μόνες να παράγουν, έως ότου και την εσωτερική παραγωγή να αναθερμάνουν, και να πάψουν να έχουν έλλειμμα στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών?. Όχι φυσικά.
  (Β). Χρεοκοπία, έξω από ΕΕ. Κυκλοφορείς το δικό σου νόμισμα, π.χ. το ρίκο, ένα ρίκο=ένα ευρώ, προσωρινά μόνο για το εσωτερικό χωρίς διεθνή ισοτιμία και ρυθμίζεις τη ρευστότητα στην αγορά. Το κράτος πληρώνει μισθούς συντάξεις σε ρίκο. Κάνεις ότι χρειάζεται και για την αναθέρμανση της παραγωγής και για την αποκατάσταση του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών (όπως στο Α) και χωρείς ετήσια ελλείμματα. Σε τρία χρόνια περίπου που θα αποκαταστήσεις τα παραπάνω, μπορείς και με τους δανειστές σου να συμφωνήσεις για τον τρόπο εξόφλησης των χρεών, και το νόμισμά σου να βγάλεις σε διεθνή ισοτιμία
  ως Ανεξάρτητος Έλληνας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: