Skip to content
Νοέμβριος 8, 2011 / Το κόκκινο πανί

Μια σεμνή πρόταση (προς τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ)

Αντιλαμβανόμενοι την δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα 153 πλέον μέλη της εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ,  και συμμεριζόμενοι το δύσκολο έργο τους να διασώζουν τη χώρα ανά δύο και τρεις μήνες –που πάντα καταλήγει με τη χώρα στον πιο κάτω πάτο του βαρελιού– θέλουμε να τους βοηθήσουμε καταθέτοντας για άλλη μια φορά ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις.

Ακούμε από πολλούς ότι «δεν μπορούν να βγουν σε μια ταβέρνα» και «δεν μπορούν να πάνε ένα σινεμά». Πριν από ένα χρόνο, όταν τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα, ο κύριος Πάγκαλος και άλλοι χρειαζόντουσαν μια διμοιρία ΜΑΤ για προστασία κάθε φορά που πηγαίναν να χλαπακιάσουν σε μια ταβέρνα. Δεδομένου ότι τα πράγματα αναμένεται να χειροτερέψουν, και δεδομένου ότι και οι πόροι της αστυνομίας είναι περιορισμένοι, προτείνουμε να πηγαίνουν όλοι μαζί ομαδικά για φαγητό, και οι 153,  με καμιά 50 διμοιρίες για προστασία. Τα πλεονεκτήματα είναι πάρα πολλά: οι βουλευτές θα κάνουν scale economies στα resources της αστυνομίας, θα μπορούν να γυρίσουν την Ελλάδα κάνοντας διατροφικό τουρισμό, ενώ ίσως βελτιωθούν οι μεταξύ τους σχέσεις και πάψουν να αποκαλούνται «πληρωμένοι», «χθεσινά τσουλιά» και άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Στην περίπτωση που οι σχέσεις τους δεν βελτιωθούν όμως, θα μπορούσαν και πάλι να το χρησιμοποιήσουν ως όπλο στη μάχη ενάντια στο χρέος. Πως; Μα φυσικά διοργανώνοντας αγώνες (λεκτικούς, κατς, σούμο, κλπ) μεταξύ τους, όπου τα έσοδα από τους αγώνες θα διατίθενται στο ταμείο του κ. Πετσάλνικου για τη σωτηρία της πατρίδας! Αλήθεια, δεν θα πλήρωναν οι πολίτες από το υστέρημα τους για να δουν κατς ανάμεσα σε Ξυνίδη και Λυντζέρη ή μαλλιοτράβηγμα ανάμεσα σε Βασούλα Παπανδρέου και Τασία Χριστοφιλοπούλου; Στο μέλλον δε, οι σκιές των σκιών θα μπορούσαν να προσφέρουν και μαθήματα μηχανορραφίας, πολιτικής ίντριγκας, κυβίστισης και πισώπλατου μαχαιρώματος μέσω webtv, πάντα με το ανάλογο τίμημα, και πάντα  «υπέρ βωμών και εστιών».

Τέλος, σε περίπτωση που ο Ηγεμόνας-Ιδιοκτήτης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αποφασίσει ότι το πόπολο χρειάζεται κάποια εκτόνωση — προς θεού όχι μέσω εκλογών, αυτές είναι επικίνδυνες για το έθνος, την οικονομία, τις καρέκλες τους, κλπ — προτείνουμε το εξής: να τους αγοράσει ένα αλεξίσφαιρο και διαφανές κοντείνερ, αρκετά μεγάλο ώστε να χωράνε όλοι για φαγητό· όσο εκείνοι θα τρώνε, το πόπολο θα μπορεί να τους πετάει αυγά, ντομάτες και διάφορα ζαρζαβατικά για να εκτονωθεί. Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι οι αποδοκιμασίες της πλέμπας δεν θα τους χαλάσουν την όρεξη, αντιθέτως θα μπορούνε να λένε με στόμφο στα κανάλια πόσο κοντά είναι στους πολίτες!

Ίσως οι προτάσεις μας φαίνονται ακραίες, αλλά είμαστε σίγουροι ότι οι πασοκόψυχοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ μπορούν να τις κάνουν πραγματικότητα. Άλλωστε, αν ο Πατερούλης του Έθνους και του Κινήματος ΓΑΠ τους το ζητήσει, δεν θα το κάνουν; Θα στενοχωρήσουν τον Πατερούλη; Δεν το νομίζουμε! Εδώ του έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης για να … παραιτηθεί.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: